ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Επαγγελματικό Λύκειο Μεγαλόπολης βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και ιδρύθηκε το 1980. Πρόκειται για ένα κτίσμα με σύγχρονες προδιαγραφές εκπαιδευτικών κτηριακών εγκαταστάσεων, συνολικού εμβαδού 3200 τ.μ. με προαύλιο 3500 τ.μ και αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλλεϋ. Αποτελείται από ένα διώροφο κτήριο που στεγάζει τις αίθουσες διδασκαλίας, εκδηλώσεων, αίθουσα πολυμέσων, βιβλιοθήκης, καθώς και από ένα δεύτερο κτήριο με καθαρά εργαστηριακές εγκαταστάσεις των τομέων ηλεκτρολογίας, μηχανολογίας, πληροφορικής, που καλύπτουν τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

ΤΟΜΕΙΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Με την υλικοτεχνική του υποδομή αλλά και το έμψυχο δυναμικό του (εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους) θέλει ως στόχο του να ακολουθεί τις εξελίξεις των καιρών ,τις τεχνολογικές αναζητήσεις και τις απαιτήσεις των νέων της εποχής μας.Προσπαθεί να παρέχει μια εξειδικευμένη γνώση και μια ολοκληρωμένη παιδεία ώστε να οδηγεί προοδευτικά και ομαλά στην ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή των νέων, στην παραγωγική, πλέον, διαδικασία. Για αυτή την εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση το Επαγγελματικό Λύκειο Μεγαλόπολης είναι οργανωμένο στους τομείς της Πληροφορικής, της Οικονομίας και Διοίκησης, της Μηχανολογίας , της Ηλεκτρολογίας και των Υπηρεσιών Υγείας. Ο κάθε τομέας διαθέτει οργανωμένα εργαστήρια στα οποία οι μαθητές παρακολουθούν στην πράξη θέματα της ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η πόλη μας ιδρύθηκε από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, υπήρξε έδρα της Αχαϊκής συμπολιτείας και είναι πατρίδα του μεγάλου ιστορικού Πολύβιου, του στρατηγού Φιλοποίμενα και έχει αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία. Ως άλλοι, νεότεροι περιηγητές της Αρκαδικής γης σας προτείνουμε το οδοιπορικό σας στην "Μεγάλη Πόλη" όπως καταγράφει ο Παυσανίας στα Αρκαδικά (βιβλίο Η) ώστε να γνωρίσετε την πρωτεύουσα του "Kοινού των Αρκάδων" και το σχολείο μας από κοντά που είναι ανοιχτό σε κάθε επικοινωνία μαζί μας. Σήμερα είναι μια σύγχρονη κωμόπολη με 8000 κατοίκους και είναι βιομηχανική περιοχή.